Lingouri si monede de aur si argint - SORELLY

Cât este gramul de aur?

Nimeni nu știe cu exactitate cine a adresat prima oară întrebarea "Cât costă gramul de aur?", dar aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le întâlnim în magazinele de bijuterii din România, fie ele fizice sau online. Dar de unde vine totuși această expresie?


Mulți cred că ideea de a prezenta "prețul aurului pe gram" este specifică românilor, dar în realitate această practică este întâlnită în întreaga lume, inclusiv la case de bijuterii celebre precum TraxNYC din New York.


Tactica "prețului pe gram" a câștigat popularitate în România după revoluția din 1989, când cererea pentru bijuterii din metale prețioase a crescut exponențial. Iar dacă vorbim de perioada dinainte de revoluție, acestea erau imposibil de procurat.



De ce încă se vând bijuteriile din aur pe gram?


Mulți clienți văd achiziționarea unei bijuterii cu aceea a unei investiții pe termen lung. Mai mult decât atât, noi, bijuteria SORELLY, dar și alte firme oferă serviciul de "buy-back" a bijuteriilor valorificând materialul prețios din care acestea sunt fabricate.


Într-adevăr, valoarea bijuteriilor cumpărate în urmă cu 10-20 de ani a crescut semnificativ, materialul prețios fiind în multe ocazii mai valoros decât prețul bijuteriei inițiale. Cu toate acestea, investiția exclusivă în bijuterii nu este recomandată, deoarece procesul complex de fabricație duce la costuri suplimentare. Alternativ, există variante mai rentabile pentru investiția în metale prețioase, cum ar fi investiția în lingouri de aur, argint sau platină.


Cum se poate investi în aur și argint?


Lingourile de aur de 24k de puritate 99.99% sunt metoda optimă de a investi în metalul galben prețios. Lingourile de aur sunt considerate a fi aur de investiție de către Statul Român și sunt scutite de TVA. Asta înseamnă că oricine se poate bucura de un preț foarte apropiat de prețul real care se tranzacționează pe bursele internaționale, singurul adaos fiind cel al comerciantului.


Lingourile de argint de puritate 99.9% sunt o metodă preferată de investitorii cu un buget relativ scăzut deoarece, pentru aproximativ 1000 de euro, se poate achiziționa un lingou de 1kg. Partea negativă este că lingourile de argint nu sunt scutite de TVA în România.


Noi oferim clienților noștri posibilitatea de a alege dintr-o gamă variată de lingouri și monede de aur și argint la prețuri competitive. Toate monedele și lingourile provin de la cele mai mari rafinării din lume și mereu sunt însoțite de factură fiscală și certificat de garanție, astfel încât să vă asigurăm că investiția dumneavoastră este protejată.


De ce prețul pe gram nu poate fi aplicat cu acuratețe la bijuterii?


Fiecare bijuterie pe care noi o oferim clienților noștri este făurită manual de către cei mai buni bijutieri din lume, iar procesul pentru finalizarea unei bijuterii, de la schița 3D până la finisarea finală, este complex și de lungă durată. De exemplu, un inel eternity în care au fost inserate 32 de pietre zirconia manual este mai dificil de realizat decât un pandantiv tip plăcuță simplu pentru gravat. Mai mult decât atât, multe bijuterii conțin diamante, rubine, safire sau alte pietre naturale și au un design complex care poate influența radical prețul final.


La SORELLY, atât în magazinele fizice cât și cel online, vă promitem bijuterii de cea mai înaltă calitate la prețuri speciale, având un puternic "devotament pentru excelență".


Acum că aveți o mai bună înțelegere a prețului aurului pe gram și a opțiunilor de investiție în metale prețioase, puteți face alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Indiferent dacă achiziționați bijuterii cu o valoare sentimentală sau investiți în lingouri și monede de aur și argint, este important să luați în considerare aspectele financiare și personale ale fiecărei opțiuni.



VEZI COLECȚIA DE INVESTIȚII ÎN AUR ȘI ARGINT

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.